Marion Bökkerink- de Koning

Antonia Advocaten Marion 768x1152 1

Marion (1972) is arbeidsrechtadvocaat sinds 2001. Na jarenlang bij kantoren in Utrecht en Amsterdam te hebben gewerkt is zij op 1 mei 2008 Antonia Advocatuur & Mediation gestart in Deventer. Marion heeft haar eigen stijl in de advocatuur ontwikkeld: meedenkend vanuit ondernemerschap, oplossingsgericht en persoonlijk betrokken.

Marion is een gedreven en hoog gespecialiseerde arbeidsrechtadvocaat. Zij heeft ruim 23 jaar ervaring in het arbeidsrecht. Marion volgde met succes de postdoctorale specialisatie-opleiding Arbeidsrecht aan de Grotius Academie.

Marion heeft een enorme parate kennis van het arbeidsrecht, zij fungeert als vraagbaak voor haar cliënten. Ze geeft regelmatig seminars over actuele arbeidsrechtelijke onderwerpen.

Sinds 2012 is Marion ook geregistreerd MfN mediator. Als mediator treedt zij op in zakelijke en arbeidsrechtelijke geschillen. Begin 2017 heeft zij de specialisatieopleiding Arbeidsmediator met succes afgerond. 

Marion heeft bewust gekozen voor een kleinschalig kantoor, met een hoge mate van specialisatie. Dat maakt Antonia flexibel, snel, goed bereikbaar en kordaat. En dat tegen redelijke tarieven.

“Of ik nu optreed als advocaat of als mediator, ik vind het belangrijk dat mijn cliënten hun zaak met een gerust hart bij mij achter laten. Ze weten dat hun zaak bij mij in goede handen is. Specialistische kennis van zaken, deskundigheid, bevlogenheid en jarenlange ervaring zijn daarbij belangrijke factoren. Even belangrijk vind ik het dat cliënten het gevoel hebben dat er goed naar hen wordt geluisterd en dat hun zaak met persoonlijke aandacht en betrokkenheid wordt behandeld. Een goede samenwerking tussen mijn cliënt en mij is daarbij onmisbaar.”

Rechtsgebieden:
  • Arbeidsrecht
  • Ambtenarenrecht
  • Sociale Zekerheidsrecht

Marion Bökkerink – de Koning heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- en sub rechtsgebieden geregistreerd: Arbeidsrecht (met als sub-rechtsgebied Arbeidsmediation) en Sociaal-zekerheidsrecht. Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Nevenfuncties:
  • Voorzitter Medezeggenschapsraad, Jenaplanschool ’t Hoge Land, Epe
Aangesloten bij:
  • Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN)
  • Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Ressort Arnhem (VAARA)
  • Nederlandse Orde van Advocaten (NOVA)
  • Nederlandse Vereniging van Mediation Advocaten (NVVMA)
  • Go Ahead Eagles Business Club
  • Rotary Epe

Publicaties

Regelmatig schrijf ik voor vakbladen. En daarnaast schrijf ik columns over moeilijke onderwerpen in begrijpelijke taal, zodat helder is waar het om draait.

Scroll naar top